Welcome…AI


Kā jau minēju iepriekšējā ierakstā, FaI uz kādu laiku nomaina darbības sfēru no spēlēm uz mākslīgo intelektu.

Darbs šajā jomā notiks vairākās fāzēs:

FaI:VNP – Visual novel player. Tiem, kas nezin kas ir vizuālās noveles, es pieņemu tādi ir 98% cilvēku te wiki lapa – Visual novel.  Tiem kam slinkums lasīt – pārsvarā fona attēls, attēlam priekšā npc attēls un lejā tekstveida dialogs. Booooring… Jebkurā gadījumā, tas ir jaunais žanrs kura stipri papildinātu versiju pārstāvēs FaI. Piezīme gan ka AI serveris griezīsies FaI datu centrā, tā ka var teikt tās būs vairāk tīkla spēles ar darbvirsmas klientu.

FaI:VP – Virtual personality. Iedomājies ka pēkšņi tev ir iespēja pakomunicēt ar savas mīļās spēles varoni tepat sejasgrāmatā, twiterī. Palasīt viņa domas un rakstus. Sekot līdzi.  Paprasīt lai pasaka priekšā kā iziet vienu vai otru vietu 😀 Tas ir galvenais VP mērķis, neskaitot problēmu ar priekša teikšanu. Tātad nekur vairs nav droši 😀

FaI:LASB – Life and scenery builder.Sistēma vides atainošanai un scenārija turpināšanās veidošanai. Būtībā galvenais ārējais faktors sižeta noteikšanai un mākslīgai notikumu saasināšanai, kas ir lielākās daļas sižetu galvenais mērķis. Darbojas kā jau dzīvē – kādam uzkrīt uz galvas ķieģelis un kādam rodas doma, ka jāizdara kaut kas, lai gan nav skaidrs kāpēc tas vajadzīgs. Nu protams mēs zinām ka ir skaidrs, lai gan ne velna nav.

FaI:AVP – Artificial virtual person knowledge engine. Visā būtībā tas pamata posms, kur tieši veicams  AI darbs un kas nosaka visu tālāko posmu veiksmi un iespējamību. Pagaidu progress gan nav liels – varone no fakta ka viņai vajag mašīnu izsecināja ka viņai jāapprec kaimiņš, kuram ir mašīna. Paga…ko?

Lūk tāds ir ceļš no AI atpakaļ uz spēlēm, kas veicams. Virzienā no FaI:AVP uz FaI:VNP.  Piezīme gan tāda ka lietas veicamas zināmā mēra paralēli un izpilde nav pilnīgi lineāra, jo katrai daļai ir jāsadarbojas ne tikai ar iepriekšējo, bet arī ar nākošo posmu.

Un nē, es to neizdomāju tikai tagad 😀 Atbilstošie projekti sākās tālajā 2011. gada oktobrī.  Tikai tagad par to rakstu, jo ir zināma skaidrība, ka tas ir iespējams. Tāls ceļš gan vēl ejams.

About Jānis Strankals

An INTP, uncompromised one. Lazy programmer, strange writer, terrible artist and really strange person. Wannabe developer of interactive book "Lyalia Chronicles" and leader of Team LatgolAI.
Šis ieraksts tika publicēts FaI:VP. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.